31 May 2012

Carian masalah sakit lutut


Carian masalah sakit lutut
Gambar di atas menunjukkan carian mengenai masalah sakit lutut yang diambil dari Google Webmaster. Sebelum ini saya sudah menulis artikel tentang bagaimana merawat masalah lutut dan anda boleh membaca artikel-artikel tersebut di dalam senarai bawah:


Pelbagai kaedah digunakan untuk merawat masalah lutut dan di pasaran sekarang ini dibanjiri dengan produk-produk herba yang dapat merawat masalah kesihatan termasuk merawat masalah lutut. Terpulang pada anda kaedah mana yang ingin digunakan. Yang penting ianya serasi dengan diri anda dan tidak memudaratkan.

Kaedah yang diketengahkan di dalam blog ini mementingkan kelancaran pengaliran darah, merangsang saraf-saraf di dalam badan anda, dan menstabilkan tenaga yang mengalir mengikut meridiannya. Sekiranya ketiga-tiga faktor tersebut bermasalah maka lutut anda juga akan bermasalah. Pemakanan juga perlu dijaga bagi memastikan kesihatan lutut anda akan berkekalan insya Allah.

Soalan lazim - Sakit Lutut

1. Boleh sembuh ke dengan rawatan alternatif ni?
- Saya bukan Tuhan. Hanya Allah boleh sembuhkan tetapi kalau pesakit hanya datang sekali macam mana nak sembuh? Fikirlah sendiri.

2. Warga emas yang sudah duduk di kerusi roda masih boleh diurut?
- Warga emas tidak disarankan diurut lututnya kerana badan warga emas lambat untuk sembuh oleh itu rawatan yang selamat adalah rawatan akupunktur.

3. Doktor cakap ligamen lutut saya dah koyak dan tiada ubat hanya pembedahan jawapannya. Masih boleh dirawat ke?
- Jangan buat pembedahan tersebut kerana masih boleh dirawat dengan kaedah urutan dan rawatan akupunktur. Setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati. Jika anda masih boleh berjalan dan berlari-lari anak maknanya bukan koyak ligamen lutut.

4. Lutut saya terasa longgar. Apa masalahnya ye?
- Urat yang memegang lutut anda sudah lemah dan perlu diaktifkan dengan menekan titik akupunktur pada urat tersebut. Insya Allah ok.

5. Saya sudah buat macam-macam rawatan untuk sakit lutut tapi tiada keberkesanannya. Jadi macam mana rawatan ini boleh membantu masalah saya?
- Kalau sudah buat macam-macam rawatan tapi tidak berhasil tanda ada masalah lain la namanya. Sila datang ke pusat rawatan saya untuk tahu dengan lebih lanjut. Sekian.

6. Rawatan ambil masa berapa lama?
- Bergantung pada masalah lutut itu sendiri. Tidak semua sama kesnya. Warga emas lain kes dia, orang muda lain kes dia. Cuma akupunktur ambil masa 30 minit dan urutan tidak lebih setengah jam.

7. Berapa kerap rawatan perlu dibuat?
- Bergantung pada masalah tetapi kebiasaannya dalam 2 hingga 3 kali rawatan.

8. Adakah pakej diberikan bagi rawatan ini?
- Saya tidak ada beri pakej atau diskaun. Harga sama bagi setiap kali rawatan.

9. Ada beri apa-apa produk ke?
- Saya tidak promosi apa-apa produk atau beri apa-apa produk. Cuma saya boleh nasihatkan sahaja untuk mengamalkan herba apa bagi masalah sakit lutut.


Jika berminat untuk mendapatkan rawatan bagi sakit lutut hubungi saya:

Rawatan Alternatif Syafrizal
No. 15 Jalan Dabus 11/2D, 
Seksyen 11, 
Shah Alam
Dibuka setiap hari
Waktu: 9 pagi-8 malam
03-54803320
017-6834764
*Sila telefon/sms/Whatsapp dahulu sebelum datang

No comments:

Post a Comment

Komen anda amat dihargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...