31 May 2012

Carian masalah sakit lutut


Carian masalah sakit lutut
Gambar di atas menunjukkan carian mengenai masalah sakit lutut yang diambil dari Google Webmaster. Sebelum ini saya sudah menulis artikel tentang bagaimana merawat masalah lutut dan anda boleh membaca artikel-artikel tersebut di dalam senarai bawah:


Pelbagai kaedah digunakan untuk merawat masalah lutut dan di pasaran sekarang ini dibanjiri dengan produk-produk herba yang dapat merawat masalah kesihatan termasuk merawat masalah lutut. Terpulang pada anda kaedah mana yang ingin digunakan. Yang penting ianya serasi dengan diri anda dan tidak memudaratkan.

Kaedah yang diketengahkan di dalam blog ini mementingkan kelancaran pengaliran darah, merangsang saraf-saraf di dalam badan anda, dan menstabilkan tenaga yang mengalir mengikut meridiannya. Sekiranya ketiga-tiga faktor tersebut bermasalah maka lutut anda juga akan bermasalah. Pemakanan juga perlu dijaga bagi memastikan kesihatan lutut anda akan berkekalan insya Allah.

Soalan lazim - Sakit Lutut

1. Boleh sembuh ke dengan rawatan alternatif ni?
- Saya bukan Tuhan. Hanya Allah boleh sembuhkan tetapi kalau pesakit hanya datang sekali macam mana nak sembuh? Fikirlah sendiri.

2. Warga emas yang sudah duduk di kerusi roda masih boleh diurut?
- Warga emas tidak disarankan diurut lututnya kerana badan warga emas lambat untuk sembuh oleh itu rawatan yang selamat adalah rawatan akupunktur.

3. Doktor cakap ligamen lutut saya dah koyak dan tiada ubat hanya pembedahan jawapannya. Masih boleh dirawat ke?
- Jangan buat pembedahan tersebut kerana masih boleh dirawat dengan kaedah urutan dan rawatan akupunktur. Setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati. Jika anda masih boleh berjalan dan berlari-lari anak maknanya bukan koyak ligamen lutut.

4. Lutut saya terasa longgar. Apa masalahnya ye?
- Urat yang memegang lutut anda sudah lemah dan perlu diaktifkan dengan menekan titik akupunktur pada urat tersebut. Insya Allah ok.

5. Saya sudah buat macam-macam rawatan untuk sakit lutut tapi tiada keberkesanannya. Jadi macam mana rawatan ini boleh membantu masalah saya?
- Kalau sudah buat macam-macam rawatan tapi tidak berhasil tanda ada masalah lain la namanya. Sila datang ke pusat rawatan saya untuk tahu dengan lebih lanjut. Sekian.

6. Rawatan ambil masa berapa lama?
- Bergantung pada masalah lutut itu sendiri. Tidak semua sama kesnya. Warga emas lain kes dia, orang muda lain kes dia. Cuma akupunktur ambil masa 30 minit dan urutan tidak lebih setengah jam.

7. Berapa kerap rawatan perlu dibuat?
- Bergantung pada masalah tetapi kebiasaannya dalam 2 hingga 3 kali rawatan.

8. Adakah pakej diberikan bagi rawatan ini?
- Saya tidak ada beri pakej atau diskaun. Harga sama bagi setiap kali rawatan.

9. Ada beri apa-apa produk ke?
- Saya tidak promosi apa-apa produk atau beri apa-apa produk. Cuma saya boleh nasihatkan sahaja untuk mengamalkan herba apa bagi masalah sakit lutut.


Jika berminat untuk mendapatkan rawatan bagi sakit lutut hubungi saya:

Rawatan Alternatif Syafrizal
No. 15 Jalan Dabus 11/2D, 
Seksyen 11, 
Shah Alam
Dibuka setiap hari
Waktu: 9 pagi-8 malam
03-54803320
017-6834764
*Sila telefon/sms/Whatsapp dahulu sebelum datang

25 May 2012

Merawat masalah telinga berdesing dengan akupunkturMasalah telinga berdesing atau tinnitus adalah masalah gangguan pendengaran yang dialami pesakit dimana pesakit akan mendengar bunyi desing yang berlarutan sehingga mengganggu kehidupannya. Malah ada yang membuatkan seseorang itu insomnia atau sukar tidur kerana gangguan telinga berdesing.


Tinnitus atau masalah telinga berdesing

15 May 2012

Merawat masalah tidak boleh bersila dengan akupunktur


Akupunktur mempunyai kelebihan yang banyak jika diamalkan seperti melancarkan pengaliran darah, memberi kelegaan pada otot, merangsang saraf yang lemah dan menstabilkan pengaliran tenaga Qi. Bagi merawat masalah tidak boleh duduk bersila, akupunktur dapat memberi kelegaan dan meredakan kesakitan.

Korean Hand Therapy

Rawatan akupunktur dengan kaedah Korean Hand Therapy dapat memberi kelegaan pada pesakit yang tidak boleh duduk bersila terlalu lama. Gambar di bawah menunjukkan jarum akupunktur dicucuk di jari kelingking bagi mengalirkan darah di kawasan punggung ke bawah. Pesakit akan berasa panas dan sedikit mengantuk kerana akupunktur memang merangsang dan merehatkan saraf di tangan dan otak.

Rawatan akupunktur tangan untuk tidak boleh duduk bersila

07 May 2012

Merawat masalah tidak boleh duduk bersila terlalu lama


Masalah tidak boleh duduk bersila dalam jangka masa yang lama menjadi satu permasalahan yang normal bagi masyarakat zaman sekarang terutama umat Islam. Ini disebabkan beberapa faktor yang menyebabkan masalah ini berlarutan. Seringkali kita melihat senario ini di masjid, surau atau di tempat-tempat lain. Malah ada yang sanggup duduk di kerusi daripada duduk bersila. Tetapi tahukah anda masih ada cara bagi merawat masalah duduk bersila ini?

Antara faktor utama masalah duduk bersila ini adalah pengaliran darah yang tidak lancar. Bahagian anggota yang utama terlibat ketika duduk bersila adalah pinggang, punggung dan peha. Kesan daripada pengaliran yang tidak lancar ini mengakibatkan kaki kebas, lenguh, terasa semut-semut dan tidak tahan untuk duduk bersila dengan lama. Terdapat juga faktor lain seperti kesan kemalangan jalan raya yang memberi kesan pada postur dan kedudukan tulang, asid urik yang tinggi di dalam badan terutama di kawasan kaki dan masalah urat saraf.

Anggota badan dan otot yang terlibat ketika duduk bersila.

Bagi merawat masalah ini terdapat pelbagai kaedah antaranya:

  1. Kiropraktik atau Yumeiho dengan meregangkan otot-otot yang bermasalah di punggung dan peha serta membetulkan tulang pinggul.
  2. Akupunktur di tangan dan/atau kaki bagi mengalirkan darah di kawasan bermasalah.
  3. Senaman yang mampu membantu pengliran darah dan meningkatkan mutu kesihatan bagi kawasan pinggang, punggung dan peha. 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan rawatan bagi masalah duduk bersila ini sila hubungi saya, Syafrizal, di talian 03-54803320 atau 017-6834764.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...